Πραγματοποιήθηκε η 1η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε η 1η εθελοντική αιμοδοσία στο σχολείο, η οποία διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και σηματοδότησε την έναρξη λειτουργίας της Τράπεζας Αίματος του σχολείου!

εθελοντική αιμοδοσία στο 16ο Δημοτικό σχολείο Αμαρουσίου
Η αίθουσα όπου έγινε η εθελοντική αιμοδοσία

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε με χίλιους τρόπους όσους προσήλθαν για να προσφέρουν αίμα, ακόμη και αν τελικά ορισμένοι δεν μπόρεσαν να δώσουν τη συγκεκριμένη μέρα, μετά από σύσταση της γιατρού του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο», λόγω χαμηλής πίεσης ή άλλων ιατρικών λόγων. Μπορούν οποιαδήποτε στιγμή, τόσο αυτοί, όσο και όποιος άλλος επιθυμεί, να πάνε στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο» ή αλλού, και να δώσουν αίμα για την «Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου» η οποία τηρείται στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο.

Αισθανόμαστε ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά, όσους προσήλθαν κι έδωσαν αίμα, χωρίς να είναι γονείς μαθητών του σχολείου. Ευχαριστούμε λοιπόν ορισμένους θείους και θείες μαθητών, γιαγιάδες, φίλους, νέους ανθρώπους οι οποίοι απλά είδαν το πανό και ήρθαν, καθώς και έναν από τους δασκάλους, που έδωσαν το παρόν!

Πιο συγκεκριμένα ευχαριστούμε τους :

Τ.Β., Μ.Δ., Ο.Κ., Ν.F., Α.Γ., Π.Ά., Λ.Σ., Σ.Ά., Γ.Ά., Κ.Ε., Γ.Σ., Λ.Ε.,
Τ.Α., Κ.Α., Α.Τ., Σ.Χ., Μ.Ε., Κ.Π-Ε

οι οποίοι έδωσαν αίμα κατά τη χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία, που έγινε στο σχολείο μας, αλλά και τους :

Π.Ε., Σ.Ε., Ψ.Σ., Τ.Ε., Π.Ε., Κ.Δ., Μ.Ε., Τ.Ι.

οι οποίοι, παρόλο που προσήλθαν για να δώσουν αίμα, δεν τους επετράπη για τη συγκεκριμένη ημέρα, και η αιμοληψία θα γίνει σε έτερο χρόνο στο Νοσοκομείο «Σισμανόγλειο».

Να αναφέρουμε βεβαίως ότι υπήρξαν και ορισμένοι ακόμη γονείς, που ήρθαν στο σχολείο, αλλά δεν μπορούσαν να δώσουν αίμα, είτε γιατί ήταν γυναίκες και ο «κύκλος» τους δεν το επέτρεψε, είτε γιατί δεν είχε περάσει τουλάχιστον ένα τρίμηνο από την προηγούμενη φορά που έδωσαν αίμα ως τακτικοί εθελοντές αιμοδότες. Το ονόματά τους δεν καταγράφηκαν σε φόρμα ιστορικού, αλλά καταγράφηκαν στη μνήμη μας. Τέτοιο παράδειγμα είναι και ο κος Ζ.A., ο οποίος προθυμοποιήθηκε σε λίγες μέρες να προσφέρει αίμα για την Τράπεζα του σχολείου!

Ιδιαίτερη αναφορά θέλουμε να κάνουμε στο προσωπικό του Νοσοκομείου και να τους ευχαριστήσουμε για την πραγματικά άψογη συνεργασία που είχαμε μαζί τους, καθώς και για την πολύτιμη καθοδήγησή τους και το ενδιαφέρον που έδειξαν για κάθε αιμοδότη ξεχωριστά. Η ηρεμία και ο επαγγελματισμός των νοσηλευτριών και της γιατρού, καθώς και η διακριτική παρουσία και εργασία του βοηθητικού προσωπικού έπαιξαν καθοριστικό ρόλο κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας!

Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Πατούλη, που αν και δεν κατάφερε να παραστεί αυτοπροσώπως απέστειλε ως εκπρόσωπό του τον κο Νταλούκα για να μας συγχαρεί για την πρωτοβουλία μας. Ευχαριστούμε επίσης τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, κο Καρλαύτη, και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, κο Παπαδάκο, που ήρθαν στο σχολείο μας και φυσικά τον Διευθυντή μας, κο Δουρούκα, ο οποίος ήταν παρόν από νωρίς το πρωί και πρόθυμος να βοηθήσει σε ό, τι πιθανόν να χρειαζόμασταν.

Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα τοπικά online και έντυπα ΜΜΕ, που βοήθησαν στην επικοινωνία της αιμοδοσίας, με το που παρέλαβαν το Δ.Τ που αποστείλαμε, καθώς επίσης και το γραφείο Παιδείας του Δήμου Αμαρουσίου, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας και την Ένωση Γονέων Αμαρουσίου για τις κοινοποιήσεις που έκαναν αμέσως μετά τη λήψη δικής μας ενημέρωσης.

Η συμμετοχή στην 1η εθελοντική αιμοδοσία δεν ήταν μεγάλη, αλλά ελπίζουμε πως σιγά – σιγά αυτό θα αλλάξει. Και μπορεί ο αριθμός των εθελοντών να ήταν πάρα πολύ μικρός σε σχέση με τον αριθμό των γονιών και κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου, όμως εκείνο που είναι άξιο αναφοράς είναι ότι το αίμα δεν γνωρίζει έθνη, φυλές και φύλα και οι συμμετέχοντες το απέδειξαν περίτρανα!

Να σημειώσουμε βεβαίως ότι οι συμμετοχές γένους αρσενικού είναι πολύ σημαντικό να αυξηθούν, γιατί οι γυναίκες ως μαμάδες, εργαζόμενες και γυναίκες σε παραγωγική ηλικία είμαστε περισσότερο κουρασμένες, όπως πολύ σωστά παρατήρησε και η γιατρός, με αποτέλεσμα να μην είμαστε πάντα σε θέση να δώσουμε αίμα, παρόλο που το θέλουμε πολύ! Μπαμπάδες … μη φοβάστε λοιπόν μια μικρή βελονίτσα! Η αίσθηση που θα νιώσετε από την πρώτη στιγμή και η ικανοποίηση της προσφοράς είναι τόσο μεγάλη που είναι κρίμα να τα στερήσετε από τον εαυτό σας.

Υπεύθυνοι για την Τράπεζα Αίματος του σχολείου έχουν οριστεί προσωρινά ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κος Στάθης Μαυροδήμος και η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου, κα Βιβή Κωτούλα Κουτρουμάνου. Στους υπευθύνους της Τράπεζας Αίματος μπορείτε να απευθύνεστε για οτιδήποτε χρειάζεστε, είτε για εθελοντική αιμοδοσία, είτε για κάποια ανάγκη που έχετε για αίμα. Τις επόμενες μέρες, κι ελπίζουμε πριν τελειώσει η σχολική χρονιά, θα παραλάβουμε από το Νοσοκομείο «Σισμανόγλειο» τις κάρτες Αιμοδότη για όσους έδωσαν αίμα χθες. Θα ενημερωθείτε εκ νέου μόλις γνωρίζουμε περισσότερα.

Τα ονόματα των εθελοντών αιμοδοτών εμφανίζονται ως αρχικά του ονοματεπώνυμού τους, καθώς δεν σκεφτήκαμε να πάρουμε την άδειά τους για την δημοσιοποίηση του πλήρους ονόματός τους, οπότε προτιμάμε αυτή τη στιγμή να αναφέρουμε μόνο τα αρχικά τους. 

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.